Αναζήτηση

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ηχος!Το σημαντικοτερο πραμα σε μια συσκευη ψυ(χαχα)γωγιας!(λαπτοπ,σταθερο,τηλεοραση..κλπ)Και η ερωτηση : Ποια ηχεια να αγορασω???



Μετα απο πολλες αγορες ηχειων.μετα απο πολυ ψαξιμο για την καλυτερη ποιοτητα ηχου εδω και 15 χρονια ασχολιας,πιστευω ειναι η πιο ευκολη αποφαση για τους ξερολες να σου βρουν το καλυτερο σετακι ηχου!!!


Ας μπουμε κατευθειαν στο θεμα.Καταρχην πρεπει να ξερεις φιλε αναγνωστη γιατι επιλεγεις καποια ηχει περα απο ποιοτητα κατασκευης και τιμη..Το πρωτο φυσικα,πραμα που κοιτας,ειναι τα Watt και δεν ειναι καθολου περιεργο..απο εμπειρια και μονο κοιτας και τα ποσα ηχεια εχει ενα ηχοσυστημα(δλδ 2.1,5.1 κλπ),γιατι νομιζεις τα παραπανω ειναι καλυτερα και θελεις και σαραουντ ηχο,λογικο..!

Μεγα λαθος!Και να εξηγησω γιατι..
Το πρωτο πραμα που πρεπει να κοιτας μετα τα watt,ειναι,οι συχνοτητες!!!Το κυριοτερο πραμα σε ενα ηχοσυστημα καλα καταλαβες ειναι οι συχνοτητες και τιποτα αλλο για να ειμαστε πιο ακριβεις!!!

Το ανθρωπινο αυτι μπορει να ακουσει μεχρι την συχνοτητα 20Khz και τιποτα παραπανω!Και εδω ειναι ευκολο γιατι απλουστατα ολα τα ηχεια μεχρι εκει αποδιδουν.
Το δευτερο κομματι και το πιο σημαντικο ειναι τι βαθος συχνοτητας εχουν τα ηχεια σου δλδ απο που ξεκιναν για να φτασουν στο 20Κhz?Και ειναι το μονο που πρεπει να σε εδιαφερει...οσο μικροτερο τοσο το καλυτερο!!!

Αν ψαξεις,που δεν χρειαζεται,γιατι το καναμε εμεις για σενα υπαρχει ενα συστημα ηχειων καλυτερο απο τα περισσοτερα και με ικανοποιητικα watt (50w rms),καθως και την καλυτερη τιμη στην αγορα γι αυτα που προσφερει!!

Philips SPA5300/10 Σετ Ηχείων 2.1

Ερωτημα πρωτο! Γιατι ηχεια για υπολογιστες και οχι καποιο home cinema?Ευκολη απαντηση,γιατι ειναι απλα καλυτερα σε ολα στα λιγοτερα λεφτα και συνδεοντε παντου απλα με ενα καλωδιο!
Ερωτημα δευτερο!Γιατι 2.1?Πως θα ακουω σαραουντ ηχο απο μονο δυο ηχεια?Η απαντηση ειναι και εδω ευκολη αν ΞΕΡΕΙΣ..
Τα πολλα ηχεια θελουν χωρο,αρκετο χωρο και για το δωματιο σου ειναι σιγουρα υπρβολη,δευτερον νομιζεις οτι εχεις σαραουντ ηχο καλυτερο απο τα 2 ηχεια αυτο γινεται μονο απο ¨φετες¨(DVD-players) και κανενα αλλο μεσο..οσο θα περιμενες τουλαχιστον! Τα δυο ειναι αρκετα,καμια φορα δυνατα δεν ποιανουν χωρο δεν θελουν κανενα κοπο συνδεσης με οτιδηποτε θελεις να συνδεσεις ακομα και το κινητο σου,ενα καλωδιο "καρφι" ειναι αρκετο!!
Επισης κατι σημαντικο!Να κοιτας παντοτε και κυριο μελημα σου,ποσα watt ειναι το sub και ο ενας "κωνος"(ηχειο) δεν σε νοιαζει ποσα watt ειναι ολο το συστημα εφωσον να μετρας ξερεις..Αν το ηχειο και το sub ειναι αρκετα watt εισαι σχεδον σιγουρος οτι θα τα ακους "δυνατα"!!


Ερχομαστε λοιπον στο κυριοτερο,γιατι διαλεξαμε τα Philips?Απλουστατα γιατι.ειναι καταξιομενη μαρκα στον χωρο,ειναι φθηνα,(περιπου +,- 70ευρω),ειναι ακριβως και τιποτα παρακατω η παραπανω απο οσα χρειαζεσαι!!

Με ησχυ 50 βατ με συχνοτητα 35hz-20khz(-90hz τελεια),περιπου 70 ευρω,πανεμορφα(μαυρο,κοκκινο),μοντερνα και δεν μπορεις να βρεις καλυτερα ακομα και με 150 ευρω!Τελεια!

Ελπιζω να καταλαβες τα περι συχνοτητων και watt,αν απλα δεν σου αρεσουν,τωρα ΞΕΡΕΙΣ πως να διαλεξεις το καλυτερο για σενα!! Ξερολα, καλη σου αγορα!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.