Αναζήτηση

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ενα σοβαρο θεμα στις μερες μας..Αγορα σκληρου δισκου!Καποια πραγματα που θα πρεπει να ξερετε!!


Ξερολα το θεμα μας σημερα ειναι η αγορα σκληρου δισκου!Τι ειδος,τι χωριτικοτητα,τι μαρκα και ποια χαρακτηριστηκα να επιλεξω τον καλυτερο!

Το θεμα αυτο "βασανιζει" πολυ στις μερες μας το αγοραστικο κοινο λογω της ακριβης τιμης των σκληρων δισκων. Αυτο συμβαινει λογω τεραστιων πλημμυρων στην χωρα κατασκευης τους,στην Μαλαισια!Ναι καλα διαβασατε εχει να κανει με τις πλημμυρες..

Οι σκληροι οπως και καθε καινουργια τεχνολογια μετα απο καποιο καιρο λογω αγορας μεγαλου φορτου,η τιμη συνηθως πεφτει αντι να αναιβενει και το παραλογο σε αυτο το θεμα σημερα ειναι ανεβηκε σχεδον διπλασια τιμη!!!Αυτο εγινε γιατι τα εργοστασια στην Μαλαισια λογω σφοδρων πλημμυρων δεν μπορουν πια να παραγουν πολλα αντιτυπα γιατι πολλα απο αυτα παρασυρθηκαν απο τα νερα,λιγα λιτουργουν!

Ας το αφησουμε αυτο το κομματι και ας μπουμε στο ψητο..καταρχην η χωριτικοτητα αρχιζει απο 500gb τουλαχιστον,λιγοτερο απο αυτα δεν φτανει να καλυψει τις σημερινες αναγκες για χωρο στον υπολογιστη μας,και ας μεινουμε σε αυτην της ταξεως των 500γιγα!

Φιλε αναγνωστη,θα σου πρωτεινα να παρεις 500γιγα και οχι παραπανω αν εισαι ενας καθημερινος χρηστης,και αμη τι αλλο ειναι πολυ δυσκολη η αγορα λογω τιμης κατι μεγαλυτερου απο τον συγκεκριμενο,εφοσων η τιμη κυμενεται στα 100 ευρω,αρχικη!!!

Να τα παρουμε λιγο απο την αρχη για να τελειωνουμε με το πιο απλουστατο κομματι της πιτας,μαρκα!Λογω εμπειριας,απο την αγορα αρκετων σκληρων δισκων λογω μπακ απ και μουσικης,ταινιων και φυσικα παιχνιδιων,εχω αγορασει πολλες μαρκες κατα το περασμα του χρονου,και εχω καταλληξει σε μια..την Western Digital!!!

Κραταμε λοιπον αυτην την μαρκα και προχωραμε στα αδυτα του τεχνικου μερους!Ταχυτητα περιστροφης και χρονος εγγραφης και αναγνωσης καθως και μνημη buffer!

Ταχυτητα περιστροφης : Ειναι η ταχυτητα που μετραει το ποσο γρηγορα περιστρεφεται ο σληρος δισκος οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα,ευκολο!Επισης το πιο ευκολο ειναι οτι ολοι οι σκληροι περα απο τους "επαγγελματικους" τρεχουν στις 7.200 στροφες το λεπτο,οποτε ειμαστε ενταξει με αυτο το κομματι!

Χρονος εγγραφης και αναγνωσης: οπως το λεει και το ονομα τους ευκολα καταλαβαινουμε περι τινος προκειται...ποσα γρηγορα γραφεται κατι στον σκληρο μας(αντιγραφουμε κατι απο αλλο μεσο) και ποσο γρηγορα διαβαζεται απο τον σκληρο μας κατι που εχουμε ηδη μεσα σε αυτον(π.χ μια εικονα ενα βιντεο ακομα και το λειτουργικο).Αυτα εδω παιζονται αναλογα με το ποσα λεφτα διαθετουμε οσο περισσοτερα τοσα καλυτερα και τα νουμερα,εμεις απλα θα εστιασουμε στα 500 γιγα σκληρο των 100 ευρω.Ο οποια νουμερα ειναι ικανοποιητικα για την δουλεια που θελουμε να το χρησιμοποιησουμε,δεν θελουμε το κατι παραπανω εκτος και αν ασχολουμαστε με επεξεργασια εικονας,ηχου,βιντεο και τα λοιπα εκει,θελουμε μπολικα λεφτα!!!

Buffer : Ειναι ενας χωρος που αποθηκευονται πρωσορινα ολα εκεινα που αντιγραφουμε και διαβαζουμε οσο μεγαλυτερος ο χωρος πιο "ξεκουραστος" ο δισκος μας..ο συγκεκριμενος εχει το μεγιστο χωρο αυτην την στιγμη στην αγορα και ειναι της ταξεως των 64mb!Αρα ειμαστε καλα μεχρι εδω..

Το τελευταιο κομματι λιγο πιο "ψαγμενο" ειναι το εικονιδιακι που θα δειτε διπλα απο καθε σκληρο της Western Digital, σε καθε καταστημα που ψαχνεται να αγορασετε σλκηρο..το φυλλαρακι(green hart),η υδρογειος(blue caviar) και  το στροφομετρο(black caviar).
Green = πρασινο = υλικα φιλικα προς το περιβαλλον και δυστηχως χαμηλη ταχυτητα.διαλεγεται και παιρνετε...
Υδρογειο= παραγωγη σε ολο τον κοσμο σε μεγιστο αριθμο αντιτυπων,δλδ πιο λιανα,αυξημενη παραγωγη και διαθεσημοτιτα παντου σε ολο τον κοσμο και κατα επεκταση σταθερη και ικανοποιητικη ταχυτητα,συνηθως με buffer στα 32 mb κατι που ειναι απολυτα καλος αριθμος κατω απο αυτο δλδ στα 16 mb απλα δεν το αγοραζεται...
Black Caviar(στροφομετρο) Οτι καλυτερο στην κατηγορια,το πιο γρηγορο,το πιο αξιοποιστο και γενικα η επιλογη σας για μενα!Κακα τα ψεμματα τα windows περα απο οτι ειναι το δημοφιλεστερο λειτουργικο,δεν ειναι και οτι καλυτερο,οποτε καλο θα ηταν ενα τετοιος σκληρος να ειναι η στεγη τους,για ισως καλυτερα και μακροχρονια αξιοποιστεια,καθως φυσικα και λιγοτερα κολληματα...

Ελπιζω να βοηθησα σε καποια τεχνικα μερη τα οποια ειναι βασικα για την αγορα σκληρου,τωρα ειναι στο χερι σου και στην τσεπη σου φυσικα τι θα επιλεξεις Ξερολα μου! Τωρα τουλαχιστον ξερεις τι σου τεριαζει και ποσα λεφτα περιπου θα διαθεσεις..σκεψου αρκετα πριν την αγορα σου!

Σου ευχομαι να ειναι η καλυτερη δυνατη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.